Carnaval

In de gemeente Breda wordt op diverse locaties carnaval gevierd, elk met een eigen naam en organisatie:

Biertje drinken met Carnaval? Ga lopen, neem een taxi of pak de bus! Arriva rijdt in 2020 met extra bussen, met name extra nachtritten. Voor Brabant kun je bij Arriva voor € 5,50 een speciaal Carnaval e-ticket kopen, dat de hele dag geldig is. Deze dagkaart voor de bus heb je op deze manier op zak via je smartphone. In de bus zelf kun je ook altijd nog een Dalurendagkaart, Ritkaartje of Stadskaartje kopen. Let op, contant betalen in de bus is niet mogelijk! Check alle info en voorwaarden: Carnaval 2020 met de bus in Brabant

Drie weken vóór het Kielegatse carnaval wordt al decennia lang een pre-carnavalsfeest georganiseerd op en rondom de Grote Markt in Breda: de Bredase Klûntocht. Vele duizenden doen mee aan dit festijn. Hiervoor is een stempelkaart benodigd die van te voren gekocht moet worden.

Op de donderdag voor carnaval wordt sinds 2019 een kroegentocht georganiseerd in ut Kielegat door de Nachtburgemeester Breda: ‘de Slingercontrole’. Kijken hoe de cafés zich opgemaakt hebben voor de carnaval! Verkleed aansluiten en spontaan meedoen!

 

▲ HOME ▲

interessante informatie over de stad Breda