Oprichting InfoBreda

Aanleiding tot InfoBreda

In de jaren 2015 en 2016 is er in Breda veel maatschappelijke en politieke discussie over de citymarketing.  Met vragen als ‘Waar staat Breda voor?’ en het college van burgemeester en wethouders die op zoek gaan naar ‘het verhaal van de stad’. Is Breda ‘De stad van Beeldcultuur’? Of vanuit het muzikale succes van Tiësto en Hardwell ‘Breda Capital of Dance’ of toch maar ‘DJ City Breda’?

Uiteindelijk wordt in september 2017 de slogan ‘Breda brengt het samen’ gekozen. Dit is tevens de start van een periode waarin de organisatie van de citymarketing vormgegeven wordt, vanuit de gemeentelijke overheid.

Oprichting van InfoBreda

InfoBreda is op 1 juli 2016 gestart. Aangemoedigd door Roel Stavorinus (adviseur op het gebied van organisatie identiteit en designmanagement), die op 27 juli 2015 al blogde onder de titel Waarom zou je in vredesnaam naar Breda gaan? met de treffende zin: “Ontsluit wat er is en laat het zien…“.

Breda heeft geen Eiffeltoren, geen Sagrada Familia en ook geen Colosseum. Maar wel mooie plekjes en leuke initiatieven. Grotere initiatieven zoals het Breda Jazz Festival zijn bij een groot publiek bekend. Maar juist die kleine initiatieven maken Breda! Deze maken ook dat Breda een kleine stad ontstijgt (al zal Breda nooit een échte ‘grote stad’ worden). Deze kleine initiatieven moeten wel voldoende aandacht krijgen of bezoekers genereren, anders kunnen ze niet voorbestaan. Vaak zijn dit ‘kleine pareltjes’.

Een van die pareltjes is “Effen Buiten Breda”. Deze locatie buiten de bebouwde kom was in het voorjaar van 2016 te gebruiken als Bed and Breakfast, als vergaderruimte voor een management team, of als huisje voor een schrijver die zich 2 weken even terug wil trekken. Drie aparte doelgroepen voor wie hetzelfde pareltje op een andere manier interessant is en vindbaar zou moeten zijn. Al was dit pareltje bijna niet te vinden. Helaas heeft dit pareltje het niet gered en is dit initiatief in 2017 verdwenen…

Effen Buiten Breda is wel een inspiratiebron geweest voor InfoBreda. Want InfoBreda is er voor die pareltjes. Maar uiteraard is InfoBreda er ook voor de grotere initiatieven. Kleine en grote initiatieven bepalen de identiteit en de aantrekkelijkheid van Breda. Ook voor de eigen inwoners.

Met InfoBreda ontsluiten we sinds 1 juli 2016 informatie. Via de website en de sociale media van InfoBreda. Voor bezoekers, inwoners en het bedrijfsleven. Tegelijkertijd maken we een selectie  uit alle beschikbare informatie over Breda en comprimeren we dit tot ‘interessante informatie over Breda’. Zoals Roel Stavorinus al aangaf in 2015: gewoon ontsluiten wat er allemaal is in Breda… en laat het vooral overal zien!

▲ HOME ▲

interessante informatie over de stad Breda